Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası


KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI

 

YASAL BİLGİLENDİRME

Web sitemizi ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederiz.

Hatırlatma; ARCO MAĞAZACILIK SİSTEMLERİ A.Ş. web sitesi içinde yer alan tüm içerikleri, bilgileri haber vermeksizin değiştirme hakkını saklı tutar.


ARCOGLOBAL KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI VE İŞLENMESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME FORMU

ARCO MAĞAZACILIK SİSTEMLERİ A.Ş. olarak kişisel verilerin güvenliği hususuna azami hassasiyet göstermekteyiz. Bu kapsamda 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) uyarınca madde 10’dan kaynaklanan aydınlatma sorumluluğumuzu yerine getirmek amacıyla aşağıdaki açıklamaları, şirket olarak ürün ve hizmetlerimizden faydalanan kişiler dahil olmak üzere, müşterilerimiz ve web sitemizi kullanan 3. Kişilerin dikkatine sunmak isteriz.

Kişisel verileriniz kurumumuz bünyesinde imkan bulan sistemsel ya da sistemsel olmayan yollar ile yine kurum işlevleri ile yazılı, sözlü ya da diğer yöntemler ile toplanabilecektir. Almış olduğunuz ürün ve hizmetlerin devamlılığına bağlı olarak kişisel verileriniz işlenebilecektir. Ayrıca hizmetlerimizi kullanmak amacıyla restoranlarımızı, çağrı merkezimizi ve ya internet sayfamızı kullandığınızda kişisel verileriniz işlenebilecektir. Buna ek olarak şirketimizin faaliyetleri bünyesinde uygulayacağımız bazı kampanya, promosyon ve pazarlama faaliyetleri doğrultusunda bilgilendirme yapılabilecektir. Ürünlere olan ilginizin değerlendirilmesi, müşteri memnuniyet araştırılması, sizden gelecek soru, şikayet ve bildirimlerin cevaplanması için verileriniz işlenebilecektir. Ancak, verilerinizin KVKK’ya uygun olarak işlenmesi ve korunması için yeterli önlemleri alacağız ve gerekli uyarıları yapacağız.


KİŞİSEL VERİLERİN SİLİNMESİ, YOK EDİLMESİ VE ANONİM HALE GETİRİLMESİ

ARCO MAĞAZACILIK SİSTEMLERİ A.Ş. tarafından kanuna uygun olarak işlenmiş olan kişisel veriler, kişisel verilerin işlenmesi sebebinin ortadan kalkması halinde ve/veya talebiniz üzerine şirketimiz tarafından silinecek, yok edilecek veya usulüne uygun olarak anonim hale getirilecektir.


KİŞİSEL VERİLERİN AKTARILMASI

ARCO MAĞAZACILIK SİSTEMLERİ A.Ş. olarak kişisel verileriniz aşağıda sayılı kişiler ile paylaşılabilecektir;

  • ARCO MAĞAZACILIK SİSTEMLERİ A.Ş. faaliyetlerini ve iş süreçlerini devam ettirmek için hizmet sunan ilgili departmanlar ile,
  • ARCO MAĞAZACILIK SİSTEMLERİ A.Ş. adına kişisel veri işleyen yurt içi ve/veya yurt dışı hizmet sağlayıcılar ile,
  • Gerekli durumlarda resmi mercilerle, tedarikçi firmalarla, kamu kurumlarıyla, iş ortaklarımızla ve sigorta şirketleriyle

Yukarıda verilen amaçlar dışında faaliyetlerimiz ile bağdaşmayan herhangi bir kişisel veri aktarımı veri sahibinin açık rızası olmaksızın gerçekleştirilmeyecektir.

Kişisel Veri Sahibinin KVKK’NIN 11. Maddesinde Sayılan Hakları; 

  • Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel veri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • KVKK ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde kişisel verilerin silinmesini ve ya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması halinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahiptir.


Kanunun uygulanmasıyla ilgili taleplerinizi ve kişisel verilerinizle ilgili sorularınızı taleplerini https://www.arcoglobal.com/storage/app/media/arco_form.docx adresinde bulunan formu eksiksiz doldurarak ve ıslak imza ile imzalayarak noter yoluyla ‘‘İkitelli OSB Mah. Hürriyet Bulvarı, No:54 Başakşehir/İstanbul’’ adresine veya ‘‘[email protected]’’ adresine güvenli elektronik imzanız ile yazılı olarak iletebilirsiniz. Taleplerinize sağlıklı yanıt verilebilmesi için talep içeriğinizin açık, anlaşılabilir olarak iletilmesini rica ediyoruz.

Tarafımıza iletilmiş olan başvurularınız KVK Kanunu’nun 13’ üncü maddesinin 2’ inci fıkrası gereğince talebinizin bizlere ulaştığı tarihten otuz gün içinde yanıtlanacaktır.

Forma Ulaşmak İçin Lütfen Tıklayınız.


Çerez Politikası

ÇEREZ POLİTİKASI

 

  • ARCO MAĞAZACILIK SİSTEMLERİ A.Ş.’nin Kurumsal Bilgileri

ARCO MAĞAZACILIK SİSTEMLERİ ANONİM ŞİRKETİ (bundan böyle ‘‘ARCOGLOBAL’’ olarak anılacaktır.) 

İkitelli OSB Mah. Hürriyet Bulvarı, No:54 Başakşehir / İstanbul

Email: [email protected]

Tel: +90 212 485 08 60

 

  • Gizlilik ve Kişisel Verilerin Korunması

ARCOGLOBAL'in Gizlilik Bildirimi: Bu Çerez Politikasının amacı, toplu olarak ARCOGLOBAL Siteleri olarak adlandırılan tüm mobil sürümler veya ilgili mobil uygulamalar dahil olmak üzere ARCOGLOBAL web sitesindeki bilgilerin toplanması, kullanılması ve ifşa edilmesine ilişkin prosedürler hakkında sizi bilgilendirmektir.

ARCOGLOBAL web sitesi (bundan böyle "Site" olarak anılacaktır) ARCOGLOBAL ve/veya bağlı kuruluşları tarafından sağlanmaktadır. ARCOGLOBAL ile iletişime geçtiğinizde, ARCOGLOBAL e-posta bilgilendirmelerine veya haber bültenlerine abone olduğunuzda, etkinliklere, eğitimlere veya bir platforma kaydolduğunuzda veya KVKK Aydınlatma & Onay Formu’nda ayrıntıları verilen amaçlara uygun olarak ARCOGLOBAL tarafından sağlanan diğer ürün ve hizmetleri talep ettiğinizde, ARCOGLOBAL Sitelerini ziyaret ederek ve ARCOGLOBAL'e bilgi sağlayarak, bilgilendirildiğinizi ve ARCOGLOBAL, ARCOGLOBAL bağlı kuruluşları, ARCOGLOBAL Grup Şirketleri’nin toplanabilecek kişisel bilgileri kullanımı ve ifşası dahil olmak üzere Çerez Politikasını ve KVKK Aydınlatma Metnini okuduğunuzu ve onayladığınızı kabul etmektesiniz.

 

  • Genel Bakış

ARCOGLOBAL, kullanıcının Sitede gezinmesini iyileştirmek ve Sitenin kalitesini iyileştirmek için “çerezler” (yani, bir kullanıcının Siteyi ziyaret ederken cihazına indirilen küçük metin dosyaları) kullanır. Gerekli olmayan çerezler varsayılan olarak devre dışıdır. Web sitesinin tüm işlevlerinden yararlanmak istiyorsanız, Çerez ayarlarınızı buradan yönetebilirsiniz.

ARCOGLOBAL, web sitesinde gezinirken deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bu çerezlerden gerekli olarak sınıflandırılan çerezler, web sitesinin temel işlevlerinin çalışması için gerekli olduğu için tarayıcınızda saklanır. Ayrıca, bu web sitesini nasıl kullandığınızı analiz etmemize ve anlamamıza yardımcı olan üçüncü taraf çerezleri kullanıyoruz.

Bu çerezler, yalnızca sizin izniniz ile tarayıcınızda saklanacaktır. Ayrıca bu çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz de vardır. Ancak bu çerezlerden bazılarını devre dışı bırakmak, tarama deneyiminizi etkileyebilir.

Haber uyarıları veya e-posta almak için ARCOGLOBAL tarafından sizinle iletişime geçilmesine izin verdiğinizde, alıcı listesini güncellemek, bu onayların site tarafından zararsız olarak kayıt altına alınmasını sağlamak ve aboneliğinizi iptal ettiğinizde otomatik olarak kaydetmek, haber uyarıları ve e-postalarda bulunan konulara olan genel ilgiyi ölçmek için izleyiciler içermektedir.

 

Hangi çerezleri kullanıyoruz?

  • Gerekli Çerezler

Web sitesinin düzgün çalışması için çerezler kesinlikle gereklidir. Bu kategori yalnızca web sitesinin temel işlevlerini ve güvenlik özelliklerini sağlayan çerezleri içerir. Bu çerezler herhangi bir kişisel bilgi saklamaz.

 

  • İşlevsellik Çerezleri

İşlevsellik tanımlama bilgileri, web sitelerinin kullanıcının site tercihlerini ve kullanıcı adı, bölge ve dil dahil olmak üzere sitede yaptıkları seçimleri hatırlamasını sağlar.


  • Kitle ölçümü

Siteyi geliştirmek için yararlı istatistik katılımı oluşturmak için izleyici ölçümü gerçekleştiriyoruz.

ARCOGLOBAL, web sitesini optimize etmek amacıyla ziyaretçi verilerini ölçer, toplar, analiz eder ve raporlar.

ARCOGLOBAL, potansiyel tuzakları belirlemek için web sitesi ziyaretçilerinin davranışlarını analiz eder; bulunamayan sayfalar, arama motoru indeksleme sorunları, hangi içeriklerin en çok beğenildiği… Veriler işlendikten sonra (bulunamayan sayfalara ulaşan ziyaretçi sayısı, yalnızca bir sayfayı görüntüleyen…), ARCOGLOBAL, web sitesi sahiplerinin harekete geçmesi için raporlar oluşturuyor. örneğin sayfaların düzenini değiştirmek, yeni içerik yayınlamak… vb.

ARCOGLOBAL aşağıdaki kişisel verileri işliyor:

  • Çerezler
  • IP adresi
  • Kullanıcı kimliği
  • Özel Boyutlar
  • Kullanıcının konumu
  • Tarih ve saat
  • Görüntülenen sayfanın başlığı
  • Görüntülenen sayfanın URL'si
  • Ekran çözünürlüğü
  • Yerel saat dilimindeki saat
  • Tıklanan ve indirilen dosyalar
  • Tıklamaları harici bir alana bağlama
  • Sayfa açma süresi
  • Ülke, bölge, şehir
  • Tarayıcının Ana Dili
  • Tarayıcının Kullanıcı Aracısı
  • Oturum kaydı, fare olayları (hareketler, içerik formları ve tıklamalar)

Çerezler gibi kişisel verilerinizin işlenmesi, web sitemizde neyin işe yarayıp neyin yaramadığını belirlememize yardımcı olur. Örneğin, iletişim kurma şeklimizin ilgi çekici olup olmadığını ve web sitesinin yapısını nasıl daha iyi organize edebileceğimizi belirlememize yardımcı olur. Ekibimiz, kişisel verilerinizin işlenmesinden faydalanmakta ve doğrudan web sitesinde hareket etmektedir. Kişisel verilerinizi işleyerek, giderek daha iyi hale gelen bir web sitesi deneyimi sağlayabilirsiniz.

Veriler olmadan, size şu anda sunduğumuz hizmeti sağlayamazdık. Verileriniz yalnızca web sitemizdeki kullanıcı deneyimini iyileştirmek ve aradığınız bilgileri bulmanıza yardımcı olmak için kullanılacaktır.

 

  • Üçüncü taraf Çerezler

Bunlar, ww.ARCOGLOBAL.com.tr tarafından değil, reklam veren veya analitik sistem gibi üçüncü bir tarafça cihazınıza yerleştirilen çerezlerdir. Web sitesinin çalışması için özellikle gerekli değildirler ve özellikle analizler, reklamlar aracılığıyla kullanıcı kişisel verilerini toplamak için kullanılırlar, diğer gömülü içerikler gerekli olmayan çerezler olarak adlandırılır. Bu çerezleri web sitenizde çalıştırmadan önce kullanıcı onayını almanız zorunludur.

Twitter : https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

Facebook: https://www.facebook.com/legal/FB_Work_Cookies

Linkedin: https://www.linkedin.com/legal/cookie-policy

Youtube : https://policies.google.com/technologies/cookies?hl=tr-TR

 

  • Çerezler ne kadar süre saklanır?

Tüm kalıcı çerezlerin kodlarında yazılı bir son kullanma tarihi vardır ve Kanunun’un izin verdiği süre kadardır. Dilediğiniz zaman web tarayıcınızın parametrelerini kullanarak çerezleri cihazınızdan kaldırabilirsiniz.

 

  • Tarayıcınızın Çerezlerini Yönetme

Çerezleri devre dışı bırakmayı seçerseniz, Sitenin bazı işlevlerine, sayfalarına veya bölümlerine erişilemeyebilir. Bu gibi durumlarda ARCOGLOBAL sorumlu değildir.

Çerez parametreleriyle ilgili daha fazla bilgi için aşağıdaki web sitelerine başvurabilirsiniz:

Internet Explorer™ – http://windows.microsoft.com/tr-TR/windows-vista/Block-or-allow-cookies

Safari™ – http://support.apple.com/kb/ht1677?viewlocale=tr_TR

Chrome™ – https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=tr

 

  • Diğer Sitelere Bağlantılar

https://arcoglobal.com/ sitesi, bir dizi üçüncü taraf web sitesine (bundan böyle “Üçüncü Taraf Siteleri” olarak anılacaktır) bağlantılar içerebilir. ARCOGLOBAL, Üçüncü Taraf Sitelerini hiçbir şekilde kontrol etmez veya işletmez. ARCOGLOBAL, Üçüncü Taraf Sitelerinin gizlilik uygulamalarından, içeriğinden, politikalarından veya eylemlerinden sorumlu değildir. Bu Gizlilik Politikası, yalnızca ARCOGLOBAL Sitelerinde toplanan bilgiler uyarınca ARCOGLOBAL Siteleri tarafından işlenen genel bilgiler için geçerlidir. Üçüncü Şahıs Sitelerinde üçüncü şahıslara sağlayabileceğiniz veya bu şahısların başka web sitelerinde toplayabilecekleri herhangi bir bilginin kullanımı bu Gizlilik Politikasına tabi değildir.

 

  • Sosyal Ağlar

Facebook, Twitter, Instagram, YouTube ve LinkedIn gibi sosyal ağların sosyal medya eklentileri veya kullanıcı tarafından oluşturulan içerik özelliklerine sahip hizmetler ARCOGLOBAL Sitelerine entegre edilmiştir. ARCOGLOBAL Sitelerinin bir sosyal ağ sitesine eklenti içerdiği durumlarda, bunlar açıkça işaretlenmiştir (örneğin bir Facebook butonu ile). Bu butonlardan veya bağlantılardan birine tıklamayı seçerseniz, tarayıcınız doğrudan ilgili sosyal ağın sunucularına bağlanır. Diğer web sitesinin gizlilik politikası, o web sitesine verdiğiniz tüm kişisel bilgiler için geçerlidir. Sosyal ağın sizinle ilgili bilgileri toplamasını istemiyorsanız, lütfen ARCOGLOBAL Sitesini ziyaret etmeden önce ilgili sosyal ağın gizlilik politikasını inceleyin ve/veya ilgili sosyal ağdan çıkış yapın.

 

  • Fikri Mülkiyet Hakları / İçerik

Metin, grafikler, logolar, butonlar, simgeler, resimler, sesler, ses klipleri, dijital indirmeler, veri derlemeleri ve yazılım dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere ARCOGLOBAL Sitelerinde görüntülenen tüm içerik, ARCOGLOBAL'in veya içerik sağlayıcılarının mülkiyetindedir ve Türkiye Cumhuriyeti ve/veya geçerli yabancı yasalar tarafından korunmaktadır.

ARCOGLOBAL'in tescilli ticari markaları, ARCOGLOBAL Sitelerinde belirtilen markalardır ve Türkiye’de ve diğer ülkelerde lisans verenleri içerir. ARCOGLOBAL Sitelerinde görünen diğer tüm ticari markalar ilgili sahiplerinin mülkiyetindedir.

ARCOGLOBAL Sitelerinde görünen markaları, ticari markaları, ticari adları, hizmet adlarını, logoları veya diğer özel grafikleri izinsiz kullanmanız yasaktır. Daha fazla bilgi için lütfen bu web sitesindeki Telif Hakkı bölümünü okuyun.

 

  • Çerez Politikası Güncellemeleri

Yargı bölgenizdeki geçerli yasaların izin verdiği ölçüde, ARCOGLOBAL zaman zaman bu Çerez Politikasını revize edebilir veya güncelleyebilir. Bu tür değişiklikler veya güncellemeler ile bağlı olmayı kabul etmektesiniz. Kişisel bilgilerinizi, sizin rızanız olmayan amaçlar için kullanmamız için toplama veya kullanma şeklimizde önemli değişiklikler yaparsak, değişiklikleri size bildiririz ve duruma göre açık rızanızı isteriz.

Bu Çerez Politikasında yapılacak herhangi bir değişiklik, revize edilmiş Çerez Politikasının ARCOGLOBAL Siteleri aracılığıyla erişilebilen İnternet'te yayınlanmasıyla yürürlüğe girecektir. Bu tür değişiklikleri takiben ARCOGLOBAL Sitelerini kullanmaya devam ederek, bu değişiklikleri kabul etmiş sayılacaksınız.


23/05/2022 tarihinde güncellendi.


Müşteri Aydınlatma Metni

KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU

ve

TİCARİ ELEKTRONİK İLETİ GÖNDERİMİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME

ve

AYDINLATMA METNİ / ONAY FORMU


Bilgilendirme


ARCO MAĞAZACILIK SİSTEMLERİ A.Ş. (‘‘ARCOGLOBAL’’), gerek web sitemizi (https://arcoglobal.com) (bundan böyle ‘‘Site’’ olarak anılacaktır) kullanırken, gerekse başka yollarla tarafımıza ileteceğiniz kişisel bilgilerinizin güvenliğinin sağlanmasına son derece önem vermektedir.


Sitemizi ziyaret ettiğinizde veya haber bültenlerimizi açtığınızda, cihazınızdan otomatik olarak belirli bilgileri toplayabiliriz. Türkiye Cumhuriyeti, Amerika Birleşik Devletleri (‘‘ABD’’), Avrupa Ekonomik Alanı (“AEA”) ülkeleri de dahil olmak üzere bazı ülkelerde, bu bilgiler Geçerli Veri Koruma Kanunları kapsamında Kişisel Veri olarak kabul edilebilir.


Spesifik olarak, otomatik olarak topladığımız bilgiler IP adresiniz, cihaz türünüz, benzersiz cihaz kimlik numaralarınız, tarayıcı tipiniz, geniş coğrafi konumunuz (ör. ülke veya şehir düzeyinde konum) ve diğer teknik bilgiler gibi bilgileri içerebilir. Ayrıca, erişilen sayfalar ve tıklanan bağlantılar dahil olmak üzere, cihazınızın Sitemizle nasıl etkileşime girdiği hakkında bilgi toplayabiliriz.


Bu bilgileri toplamak, Sitemize gelen ziyaretçileri, nereden geldiklerini ve Sitemizdeki hangi içeriğin onları ilgilendirdiğini daha iyi anlamamızı sağlar. Bu bilgileri dahili analiz amaçlarımız için ve Sitemizin kalitesini ve ziyaretçilerimize uygunluğunu iyileştirmek için kullanırız.


Bu bilgilerin bir kısmı, çerezler ve benzer izleme teknolojileri kullanılarak toplanabilir.


ARCOGLOBAL’e bilgi, eğitim ve iş başvurusunda bulunmuş olan başvuranın kişisel verilerinin işlenmesi ve korunması hususu da genel hatları ile 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (‘‘KVKK’’) kapsamında düzenlenmekle birlikte, konuya ilişkin detaylı açıklama ve düzenlemeler KVKK’da belirlenen esaslarla paralel olarak yapılmaktadır.


Bu kapsamda başta özel hayatın gizliliği olmak üzere kişilerin temel hak ve özgürlüklerini korumak ve kişisel verilerin korunması amacıyla düzenlenen "Kişisel Verilerin Korunması Kanunu" ve “Ticari Elektronik İleti Gönderimi” hakkında sizleri bilgilendirmek ve onayınızı almak isteriz.


Kişisel Veri: Kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin her türlü bilgiyi,


Kişisel Verilerin İşlenmesi: Kişisel verilerin tamamen veya kısmen otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla elde edilmesi, kaydedilmesi, depolanması, muhafaza edilmesi, değiştirilmesi, yeniden düzenlenmesi, açıklanması, aktarılması, devralınması, elde edilebilir hâle getirilmesi, sınıflandırılması ya da kullanılmasının engellenmesi gibi veriler üzerinde gerçekleştirilen her türlü işlemi,


Veri Sorumlusu: Kişisel verilerin işleme amaçlarını ve vasıtalarını belirleyen, veri kayıt sisteminin kurulmasından ve yönetilmesinden sorumlu olan gerçek veya tüzel kişiyi ifade eder.


6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) uyarınca, ARCO MAĞAZACILIK SİSTEMLERİ A.Ş. olarak, Veri Sorumlusu sıfatıyla, kişisel bilgileriniz aşağıda açıklandığı çerçevede; kaydedilecek, saklanacak, güncellenecek, mevzuatın izin verdiği durumlarda 3. kişilere açıklanabilecek/devredilebilecek, sınıflandırılabilecek ve Kanun’da sayılan şekillerde işlenebilecektir.




Bilgi, Eğitim ve İş Başvurusu Sürecinde Toplanan ve İşlenen Kişisel Veriler


ARCOGLOBAL, bilgi, eğitim ve iş başvurusunda bulunan başvuranın aşağıdaki bilgilerini toplayabilir ve işleyebilir:


  1. Kişisel Kimlik Bilgileri (İsim, fotoğraf, doğum tarihi, Adres, Telefon, E-posta Adresi, IP Adresi,)
  2. Hassas Bilgiler (örn. Sağlık bilgileri), Engellilik bilgileri (engelli olup olmadığı, engellilik türü, engellilik derecesi)
  3. Aile bilgileri (İlişki, İsim, Doğum tarihi, Eğitim, Meslek, İşveren ismi)
  4. Eğitim (Okulun adı, bölüm, mezuniyet tarihi, Not ortalaması)
  5. Diğer (medeni durum, özel yetenekler, hobiler, vizyon, kan grubu, din, boy, kilo)
  6. İkamet edilen ülke gibi demografik veriler;
  7. Organizasyonu, iş ünvanı, faaliyet, ana ilgi alanı gibi mesleki veriler;


Bilgi, iş başvurusu ve eğitimin niteliğine göre ARCOGLOBAL, bilgi, eğitim ve iş başvurusunda bulunandan özel nitelikli kişisel verilerini (örneğin, sabıka kaydı veya sağlık raporu) talep edebilir. Böyle bir durumda, başvuran ilgili özel nitelikli kişisel verinin talep edilme nedeni ve kullanım amacı hakkında başvuru formu veya ayrı bir açıklayıcı not ile bilgilendirilir.


Kişisel Verilerinin Toplanma ve İşlenme Amaçları

 

Kişisel Verilerin İşlenmesindeki Hukuki Sebepler ARCOGLOBAL tarafından KVKK’nın 5. Maddesinde belirtilen ve aşağıda yer alan amaçlar dahilinde kişisel veriler işlenmektedir;

 

ARCOGLOBAL, KVKK kapsamında başvurunun niteliğini dikkate alarak başvuranın kişisel verilerini işleyebilir. ARCOGLOBAL ayrıca, bilgi, eğitim ve iş başvurusunda bulunanın bilgilerini aşağıdaki amaçlarla toplayabilir ve işleyebilir: başvuranın niteliğinin, tecrübesinin ve ilgisinin uygunluğunu değerlendirmek, gerektiği takdirde, başvuranın ilettiği bilgilerin doğruluğunun kontrolünü yapmak veya üçüncü kişilerle iletişime geçip başvuran hakkında araştırma yapmak, başvuru süreci hakkında başvuran ile iletişime geçmek, vb.

 

Kişisel veriler aşağıdaki amaç ve koşullarla sınırlı olarak işlenmektedir:


-Kişisel verilerinizin işlenmesine ilişkin ilgili faaliyetin kanunlarda açıkça öngörülmesi,


-Kişisel verilerinizin ARCOGLOBAL tarafından işlenmesinin bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili ve gerekli olması,


-Kişisel verilerin işlenmesinin ARCOGLOBAL’in hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması,


-Kişisel verilerin başvuran tarafından alenileştirilmiş olması şartıyla; alenileştirme amacıyla sınırlı bir şekilde ARCOGLOBAL tarafından işlenmesi,


-Kişisel verilerin ARCOGLOBAL tarafından işlenmesinin ARCOGLOBAL’in, başvuran veya üçüncü kişilerin haklarının tesisi, kullanılması veya korunması için zorunlu olması,


-Başvuran’ın temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, ARCOGLOBAL meşru menfaatleri için kişisel veri işleme faaliyetinde bulunulmasının zorunlu olması,


-ARCOGLOBAL tarafından kişisel veri işleme faaliyetinde bulunulmasının kişisel veri sahibinin ya da bir başkasının hayatı veya beden bütünlüğünün korunması için zorunlu olması ve bu durumda da kişisel veri sahibinin fiili imkânsızlık veya hukuki geçersizlik nedeniyle rızasını açıklayamayacak durumda bulunması kapsamında da işlemektedir.



Kişisel Verilerin Toplanma Ve İşlenme Yöntemi

 

Bilgi, eğitim ve iş başvurusu için başvuranların kişisel verileri bu formda belirtilen diğer yöntem ve vasıtalarla birlikte veya bu yöntem ve vasıtalara ek olarak aşağıdaki yöntem ve vasıtalarla toplanabilir: Yazılı veya elektronik ortamda yayınlanan dijital başvuru formu aracılığıyla, başvuranın ARCOGLOBAL’e e-posta, kargo ve posta ile iletmesi halinde, başvuran tarafından iletilen bilgilerin doğruluğunu teyit etmek amacıyla yapılan kontroller ile ARCOGLOBAL tarafından yapılan araştırmalar aracılığıyla.


ARCOGLOBAL toplanan kişisel verileri, bilgisayar sistemleri ve insan kaynakları personeli vasıtasıyla otomatik olan veya otomatik olmayan yollarla işler.

 

Başvuranın Kişisel Verilerinin İşlenmesine İlişkin İlkeler

 

ARCOGLOBAL, Anayasa’nın 20. maddesine ve KVKK 4. maddesine uygun olarak, Hukuka ve dürüstlük kurallarına uygun, doğru ve gerektiğinde güncel olarak, Belirli, açık ve meşru amaçlar güderek, Amaçla bağlantılı, Sınırlı ve ölçülü bir biçimde, Kanunlarda öngörülen veya kişisel veri işleme amacının gerektirdiği süre kadar muhafaza etmek suretiyle, KVKK’nın 5. Maddesinde belirtilen şartlardan bir veya birkaçına dayanarak, işlenmektedir.


Hukuka ve Dürüstlük Kuralına Uygun İşleme


Kişisel verilerin işlenmesinde hukuksal düzenlemelerle getirilen ilkeler ile genel güven ve dürüstlük kuralına uygun hareket edilmektedir. Bu kapsamda kişisel veriler işlendikleri amaçla orantılı ve sınırlı olarak işlenir.


Kişisel Verilerin Doğru ve Gerektiğinde Güncel Olmasını Sağlama


Başvuranın meşru menfaatleri dikkate alınarak, işlenen verilerin doğru ve güncel olması için dönemsel kontrol ve güncellemeler yapılmakta ve bu doğrultuda gerekli tedbirler alınmaktadır. Bu kapsamda kişisel verilerin doğruluğunu kontrol etme ve gerekli düzeltmeleri yapmaya yönelik sistemler ARCOGLOBAL bünyesinde oluşturulur.


Belirli, Açık ve Meşru Amaçlarla İşleme


Kişisel veriler açık ve kesin veri işleme amaçlarına dayalı olarak işlenmektedir. Kişisel veriler sadece bu amaçlar için gerekli olduğu kadar işlenmektedir. Verilerin hangi amaçla işleneceği henüz kişisel veri işleme faaliyeti başlamadan ortaya konulur.


İşlendikleri Amaçla Bağlantılı, Sınırlı ve Ölçülü Olma


Kişisel veriler belirlenen amaçların gerçekleştirilebilmesine elverişli bir biçimde işlenmekte ve amacın gerçekleştirilmesiyle ilgili olmayan veya ihtiyaç duyulmayan kişisel verilerin işlenmesinden kaçınılmaktadır.


 

Mevzuatta Öngörülen veya İşlendikleri Amaç İçin Gerekli Olan Süre Kadar Muhafaza Etme


ARCOGLOBAL kişisel verileri ancak ilgili mevzuatta belirtildiği veya işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar muhafaza etmektedir. Bu kapsamda, öncelikle ilgili mevzuatta kişisel verilerin saklanması için bir süre öngörülüp öngörülmediği tespit edilmekte, bir süre belirlenmişse bu süreye uygun davranılmakta, bir süre belirlenmemişse kişisel veriler işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar saklanmaktadır.


Sürenin bitimi veya işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde, daha uzun süre işlenmelerine izin veren hukuki bir sebep bulunmaması halinde, kişisel veriler ARCOGLOBAL’in bu yönde uyguladığı politika esaslarına göre silinmekte, yok edilmekte veya anonim hale getirilmektedir.


Kişisel Verilerin Üçüncü Kişilere Aktarılması

 

Kişisel veriler ve özel nitelikli kişisel veriler, işleme amaçları doğrultusunda gerekli güvenlik önlemleri alınarak üçüncü kişilere aktarılabilmektedir.



Kişisel Verilerin Aktarılması


Kişisel veriler, veri işleme amaçları doğrultusunda, veri sahibinin açık rızasının bulunması halinde üçüncü kişilere aktarılabilmektedir.


Başvuranın açık rızası yok ise aşağıdaki hallerin varlığı durumunda kişisel veriler üçüncü kişilere aktarabilir:


-Kanunlarda kişisel verinin aktarılacağına ilişkin açık bir düzenleme var ise,


-Başvuranın veya başkasının hayatı veya beden bütünlüğünün korunması için zorunlu ise ve kişisel veri sahibi fiili imkânsızlık nedeniyle rızasını açıklayamayacak durumda ise veya rızasına hukuki geçerlilik tanınmıyorsa;


-Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olmak kaydıyla sözleşmenin taraflarına ait kişisel verinin aktarılması gerekli ise,


-ARCOGLOBAL’in bir hukuki yükümlülüğünü yerine getirmek için kişisel veri aktarımı zorunlu ise,


-Kişisel veriler, başvuran tarafından alenileştirilmiş ise,


-Kişisel veri aktarımı bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için zorunlu ise,


-Başvuranın temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, ARCOGLOBAL meşru menfaatleri için kişisel veri aktarımı zorunlu ise.

 

 

Özel Nitelikli Kişisel Verilerin Aktarılması


Başvuranın özel nitelikli kişisel verileri aşağıdaki durumlarda üçüncü kişilere aktarabilir.


-Başvuranın açık rızası var ise veya


-Başvuranın açık rızası yok ise;


Başvuranın sağlığı ve cinsel hayatı dışındaki özel nitelikli kişisel verileri (ırk, etnik köken, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep veya diğer inançlar, kılık ve kıyafet, dernek, vakıf ya da sendika üyeliği, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili veriler ile biyometrik ve genetik verilerdir), kanunlarda öngörülen hallerde,


Başvuranın sağlığına ve cinsel hayatına ilişkin özel nitelikli kişisel verileri ise ancak kamu sağlığının korunması, koruyucu hekimlik, tıbbi teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi, sağlık hizmetleri ile finansmanının planlanması ve yönetimi amacıyla ve sır saklama yükümlülüğü altında bulunan kişiler veya yetkili kurum ve kuruluşlar tarafından işlenecek şekilde aktarılabilir.

 

Kişisel Verilerin Aktarıldığı Üçüncü Kişiler ve Aktarılma Amaçları


Kişisel verileriniz aşağıda sıralanan kişi kategorilerine aktarılabilir.


1-ARCOGLOBAL yetkililerine,


2-ARCOGLOBAL Grup Şirketlerine,


3-Hukuken yetkili kamu kurum ve kuruluşlarına,


4-Hukuken yetkili özel hukuk kişilerine.


Aktarımda bulunulan yukarıda belirtilen kişilerin kapsamı ve veri aktarım amaçları aşağıda belirtilmektedir.


Verilerin Saklanması ve Silinmesi 

 

ARCOGLOBAL, işlediği kişisel verileri mevzuatla belirlenen sürelerde saklamakta olup, mevzuatta ayrıca süre belirlenmemiş olması halinde; kişisel veriler ARCOGLOBAL o veriyi işlerken sunduğu hizmetlerle bağlı olarak ARCOGLOBAL uygulamaları ve ticari yaşamının teamülleri uyarınca işlenmesini gerektiren süre kadar ve bu süreden sonra sadece olası hukuki uyuşmazlıklarda delil teşkil etmesi amacıyla uygulamada gerekliliği ortaya konulan süreler boyunca saklanmaktadır. Belirtilen sürelerin sona ermesinden sonra söz konusu kişisel veriler silinmekte, yok edilmekte veya anonim hale getirilmektedir.

 

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu 11. Maddesi Gereği Haklarınız; 


Anayasa’nın 20. maddesinde herkesin, kendisiyle ilgili kişisel veriler hakkında bilgilendirilme hakkına sahip olduğu, KVKK’nın 11. Maddesi ile ise kişisel veri sahibinin hakları arasında “bilgi talep etme” hakkının da bulunduğu düzenlenmiştir. ARCOGLOBAL bu kapsamda, kişisel veri sahibinin bilgi talep etmesi durumunda gerekli bilgilendirmeyi yapmakta olup; işbu Beyan ile ARCOGLOBAL söz konusu bilgi talep etme hakkının ne şekilde kullanılacağı ve bilgi talebine ilişkin hususların nasıl değerlendirileceği ile ilgili veri sahibine bilgi vermektedir. Kişisel verilere ilişkin olarak başvuranın kullanabileceği kanuni haklar aşağıda sayılmaktadır:


Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,


Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,


Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,


Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,


Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme


İlgili mevzuatta öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,


(e) ve (f) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,


İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,


Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme.


 KVKK 28. Maddesi Kapsamında Bilgilendirme


KVKK 28. maddesi gereğince aşağıdaki haller KVKK kapsamı dışında tutulduğundan; kişisel veri ilgili kişisi bu konularda yukarıda sayılan haklarını ileri süremezler:


Kişisel verilerin resmi istatistik ile anonim hâle getirilmek suretiyle araştırma, planlama ve istatistik gibi amaçlarla işlenmesi.


Kişisel verilerin millî savunmayı, millî güvenliği, kamu güvenliğini, kamu düzenini, ekonomik güvenliği, özel hayatın gizliliğini veya kişilik haklarını ihlal etmemek ya da suç teşkil etmemek kaydıyla, sanat, tarih, edebiyat veya bilimsel amaçlarla ya da ifade özgürlüğü kapsamında işlenmesi


Kişisel verilerin millî savunmayı, millî güvenliği, kamu güvenliğini, kamu düzenini veya ekonomik güvenliği sağlamaya yönelik olarak kanunla görev ve yetki verilmiş kamu kurum ve kuruluşları tarafından yürütülen önleyici, koruyucu ve istihbarat faaliyetleri kapsamında işlenmesi.


Kişisel verilerin soruşturma, kovuşturma, yargılama veya infaz işlemlerine ilişkin olarak yargı makamları veya infaz mercileri tarafından işlenmesi.


KVKK 28/2 maddesi gereğince aşağıdaki hallerde kişisel veri ilgili kişisi zararın giderilmesini talep etme hakkı hariç kişisel veri ilgili kişisi bu konularda yukarıda sayılan haklarını ileri süremezler:


Kişisel veri işlemenin suç işlenmesinin önlenmesi veya suç soruşturması için gerekli olması.


Kişisel veri sahibi tarafından kendisi tarafından alenileştirilmiş kişisel verilerin işlenmesi.



Kişisel veri işlemenin kanunun verdiği yetkiye dayanılarak görevli ve yetkili kamu kurum ve kuruluşları ile kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarınca, denetleme veya düzenleme görevlerinin yürütülmesi ile disiplin soruşturma veya kovuşturması için gerekli olması.


Kişisel veri işlemenin bütçe, vergi ve mali konulara ilişkin olarak Devletin ekonomik ve mali çıkarlarının korunması için gerekli olması


Kişisel veri ilgili kişisi yukarıda belirtilen haklarına ilişkin taleplerini https://www.arcoglobal.com/storage/app/media/arco_form.docx adresinde bulunan formu eksiksiz doldurarak ve ıslak imza ile imzalayarak ‘‘İkitelli OSB Mah. Hürriyet Bulvarı, No:54 Başakşehir/İstanbul’’ adresine bizzat teslim ederek, noter aracılığıyla veyahut iadeli taahhütlü mektupla göndererek ARCOGLOBAL’e iletebileceklerdir. Kişisel veri sahibinin kendisi dışında bir kişinin talepte bulunması için konuya ilişkin olarak kişisel veri sahibi tarafından başvuruda bulunacak kişi adına düzenlenmiş özel vekâletname bulunmalıdır. ARCOGLOBAL’e iletilen usulüne uygun talepler en geç otuz gün içinde sonuçlandırılacaktır. Söz konusu taleplerin sonuçlandırılmasının ayrıca bir maliyeti gerektirmesi hâlinde, ARCOGLOBAL tarafından başvuru sahibinden Kurul tarafından belirlenen tarifedeki ücret alınacaktır. ARCOGLOBAL, başvuruda bulunan kişinin kişisel veri sahibi olup olmadığını tespit etmek adına ilgili kişiden bilgi talep edebilir, başvuruda belirtilen hususları netleştirmek adına, kişisel veri sahibine başvurusu ile ilgili soru yöneltebilir.


ARCOGLOBAL aşağıda yer alan hallerde başvuruda bulunan kişinin başvurusunu, gerekçesini açıklayarak reddedebilir:


Kişisel verilerin resmi istatistik ile anonim hâle getirilmek suretiyle araştırma, planlama ve istatistik gibi amaçlarla işlenmesi.

Kişisel verilerin millî savunmayı, millî güvenliği, kamu güvenliğini, kamu düzenini, ekonomik güvenliği, özel hayatın gizliliğini veya kişilik haklarını ihlal etmemek ya da suç teşkil etmemek kaydıyla, sanat, tarih, edebiyat veya bilimsel amaçlarla ya da ifade özgürlüğü kapsamında işlenmesi.

Kişisel verilerin millî savunmayı, millî güvenliği, kamu güvenliğini, kamu düzenini veya ekonomik güvenliği sağlamaya yönelik olarak kanunla görev ve yetki verilmiş kamu kurum ve kuruluşları tarafından yürütülen önleyici, koruyucu ve istihbari faaliyetler kapsamında işlenmesi.

Kişisel verilerin soruşturma, kovuşturma, yargılama veya infaz işlemlerine ilişkin olarak yargı makamları veya infaz mercileri tarafından işlenmesi.

Kişisel veri işlemenin suç işlenmesinin önlenmesi veya suç soruşturması için gerekli olması.

Kişisel veri sahibi tarafından kendisi tarafından alenileştirilmiş kişisel verilerin işlenmesi.

Kişisel veri işlemenin kanunun verdiği yetkiye dayanılarak görevli ve yetkili kamu kurum ve kuruluşları ile kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarınca, denetleme veya düzenleme görevlerinin yürütülmesi ile disiplin soruşturma veya kovuşturması için gerekli olması.

Kişisel veri işlemenin bütçe, vergi ve mali konulara ilişkin olarak Devletin ekonomik ve mali çıkarlarının korunması için gerekli olması.

Kişisel veri sahibinin talebinin diğer kişilerin hak ve özgürlüklerini engelleme ihtimali olması

Orantısız çaba gerektiren taleplerde bulunulmuş olması.

Talep edilen bilginin kamuya açık bir bilgi olması.


Kişisel veri sahibi KVKK 14. maddesi gereğince başvurunun reddedilmesi, verilen cevabın yetersiz bulunması veya süresinde başvuruya cevap verilmemesi hâllerinde; ARCOGLOBAL’in cevabını öğrendiği tarihten itibaren otuz ve herhâlde başvuru tarihinden itibaren altmış gün içinde Kurul’a şikâyette bulunabilir.


Şirketimiz Kurumsal Bilgileri:


ARCO MAĞAZACILIK SİSTEMLERİ ANONİM ŞİRKETİ

İkitelli OSB Mah. Hürriyet Bulvarı, No:54 Başakşehir / İstanbul


Email: [email protected]


Tel: +90 212 485 08 60


Ticari Elektronik İleti Gönderimi Hakkında Bilgilendirme


Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun gereğince, ticari elektronik ileti; telefon, çağrı merkezleri, faks, otomatik arama makineleri, akıllı ses kaydedici sistemler, elektronik posta, kısa mesaj hizmeti gibi vasıtalar kullanılarak elektronik ortamda gerçekleştirilen ve ticari amaçlarla gönderilen veri, ses ve görüntü içerikli iletileri, ifade eder. Ticari elektronik iletiler, alıcılara ancak önceden onayları alınmak kaydıyla gönderilebilir. Bu onay, yazılı olarak veya her türlü elektronik iletişim araçlarıyla alınabilir. Alıcılar diledikleri zaman, hiçbir gerekçe belirtmeksizin ticari elektronik iletileri almayı reddedebilir. Bu kapsamda ticari elektronik ileti gönderimine dair onay verseniz dahi dilediğiniz zaman, hiçbir gerekçe belirtmeksizin ticari elektronik iletileri almayı gönderide yer alan linke girerek her zaman reddedebilirsiniz.

 

KİŞİSEL VERİLERE VE TİCARİ ELEKTRONİK İLETİ GÖNDERİMİNE DAİR AÇIK ONAY


Yukarıda yapılan bilgilendirmeler çerçevesinde; 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve 6563 sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun gereğince gerekli bilgilendirmenin tarafıma yapıldığını, işbu aydınlatma metnini okuyup anladığımı ve bu şekilde alınan aşağıdaki beyanımın geçerli olduğunu kabul ediyorum.


6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'na uygun olarak ARCOGLOBAL tarafından, kişisel bilgilerimin, internet siteniz, üyelik kayıtları, iş ortaklarınız ve bunlarla sınırlı olmamak üzere her türlü kanallar aracılığıyla, sözlü, yazılı veya elektronik ortam aracılığı ile; kişisel ve/veya özel nitelikli kişisel verilerimin; tamamen veya kısmen elde edilmesi, kaydedilmesi, depolanması, değiştirilmesi, güncellenmesi, periyodik olarak kontrol edilmesi, yeniden düzenlenmesi, sınıflandırılması, işlendikleri amaç için gerekli olan ya da ilgili kanunda öngörülen süre kadar muhafaza edilmesi, kanuni ya da hizmete bağlı fiili gereklilikler halinde ARCOGLOBAL’in dahil olduğu Şirketler topluluğu içinde yer alan ARCO MAĞAZACILIK SİSTEMLERİ A.Ş. ile faaliyetlerinizi yürütmek üzere hizmet aldığınız, işbirliği yaptığınız, program/hizmet ortağı kuruluşlarla, aracı hizmet sağlayıcılarla, sosyal medya kuruluşları, sosyal ağ kuruluşları, yurtiçi / yurtdışı kuruluşları, kanunen yükümlü olduğunuz kamu kurum ve kuruluşlarıyla paylaşılmasına bu suretle işlenmesine, konu hakkında tereddüde yer vermeyecek şekilde bilgi sahibi olarak, aydınlatılmış açık rızam ile onay veriyorum.


İş bu onay belgesini imzalayarak, aşağıda belirtilen kategorilere ilişkin kişisel verilerimin ARCO MAĞAZACILIK SİSTEMLERİ A.Ş. veya yetkilendirdiği üçüncü şahıslar tarafından gizlilik politikalarına uygun olarak burada belirtilen amaçlarla işlenmesi ve işlenmek üzere yurt içine veya yurt dışına aktarılması hususunda açık ve kesin olarak onay veriyorum. İşbu Onay belgesi kapsamında ARCO MAĞAZACILIK SİSTEMLERİ A.Ş. kişisel verilerimi, aramızdaki ilişki, ilgili mevzuat veya sözleşmem uyarınca gerektiği şekilde, iş ve işin yürütülmesi, ARCO MAĞAZACILIK SİSTEMLERİ A.Ş.’nin tanıtımı, ile ilgili diğer amaçlara yönelik olarak işleyebilir veya işlenmek üzere yurt içine veya yurt dışına veya üçüncü kişilere (sigorta şirketleri, noter, ticaret sicili, vergi dairesi vs. gibi resmi kurum ve kuruluşlar, bankalar, özlük ve bordro hizmeti veren şirketler, iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri veren şirketler, Personel Devam Kontrol Sistemi Yazılımı Veren şirketler, ajanslar dâhil ancak bunlarla sınırlı olmaksızın) aktarabilir.


Ayrıca ARCO MAĞAZACILIK SİSTEMLERİ A.Ş. tarafından, işyerinin belirli alanlarında güvenlik nedeni ile alınan kamera kayıtlarından haberdar olduğumu ve söz konusu kayıtlar sebebi ile işlenen kişisel ve/veya özel nitelikli kişisel verilerimin güvenlik amacıyla işlenmesine rıza gösteriyorum. İşbu Onayı, ‘amaçla sınırlılık ilkesi’ gereğince sadece ARCO MAĞAZACILIK SİSTEMLERİ A.Ş. tarafından yukarıda belirtilen amaçlar doğrultusunda işlenmesini, grup şirketleri ile veya servis sağlayıcılarına aktarılmasını da içermektedir. Yukarıdaki hususlara ek olarak, Kanun kapsamında şahsımla ilgili olarak aşağıda sayılı haklarımın bulunduğunu bildiğimi beyan ederim:


Kişisel verilerimin işlenip işlenmediğini öğrenme,

Kişisel verilerim işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

Kişisel verilerimin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerimin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme, Kişisel verilerimin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme

Kanun’da öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerimin silinmesini veya yok edilmesini isteme,

Yapılan işlemlerin, kişisel verilerimin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

İşlenen verilerimin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhime bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

Kişisel verilerimin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramam hâlinde zararımın giderilmesini talep etme.

Bu haklardan birini kullanmak istediğimde, 6698 sayılı Kanun hakkında ya da kişisel verilerimin işlenmesi hususunda herhangi bir sorum olduğu takdirde, ilgili Bölüm ile irtibata geçebilirim.


İşbu Onay kapsamında “kişisel veri’’ kavramı aşağıdaki bilgileri kapsamaktadır:


  1. Kişisel Kimlik Bilgileri (İsim, fotoğraf, doğum tarihi, Adres, Telefon, E-posta Adresi,)
  2. Hassas Bilgiler (örn. Sağlık bilgileri), Engellilik bilgileri (engelli olup olmadığı, engellilik türü, engellilik derecesi)
  3. Aile bilgileri (İlişki, İsim, Doğum tarihi, Eğitim, Meslek, İşveren ismi)
  4. Eğitim (Okulun adı, bölüm, mezuniyet tarihi, Not ortalaması)
  5. Diğer (medeni durum, özel yetenekler, hobiler, vizyon, kan grubu, din, boy, kilo)
  6. İkamet edilen ülke gibi demografik veriler;
  7. Organizasyonu, iş ünvanı, faaliyet, ana ilgi alanı gibi mesleki veriler;